Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، مجموعه کتاب «بچه محل نقاش‌ها» نوشته محمدرضا مرزوقی با تصویرگری مجتبی حیدرپناه توسط نشر هوپا منتشر شده است.

این مجموعه هفت جلدی کتاب‌هایی شاد و فانتزی با زمینه هنری برای آشنایی با زندگی مشاهیر هنری جهان برای گروه سنی ۱۱ تا ۱۸ ساله را شامل می‌شود و عنواین آن عبارتند از: «زمانی که همسفر ونگوگ بودم»، «زمانی که همسایه میکل‌آنژ بودم»، «زمانی که همخانه داوینچی بودم»، «زمانی که همسنگر پیکاسو بودم»، «زمانی که همصحبت فریدا بودم»، «زمانی که هم سبیل دالی بودم» و «زمانی که همبازی پولاک بودم»

نویسنده درباره چگونگی ورودش به نگارش کتاب‌هایی درباره نقاشان نوشته است:

یک ایتالیایی در کودکی باعث علاقه‌ من به نقاشی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارویانا فالاچی.

اوریانا نقاش نبود، اما چهره‌ی بسیار زیبایی برای نقاشی شدن داشت. پنجم دبستان که بودم کتاب «اگر خورشید بمیرد» فالاچی را از کانون پرورش فکری بوشهر به امانت گرفتم. فهم کتاب برایم آن‌قدر سخت بود که طی دو هفته توانستم فقط 50 صفحه‌اش را بخوانم. در عوض نشستم تصویر اوریانافالاچی را که روی جلد کتاب چاپ شده بود نقاشی کردم. فهمیدم نقاشی‌ام ای... بدک نیست. آرزو کردم نقاش شوم. بعدها با رنگ و روغن و آبرنگ هم کار کردم. مثل همیشه بدون مربی، و مثل همیشه نسبتا خوب. اما نوشتن فریبم داد و رفتم سراغ نوشتن.

مجموعه‌ی «همپای نقاشان» شاید ادای دینی باشد به کودکی که می‌خواست نقاشی کند، اما نویسنده شد.

داوینچی چه حالی پیدا می‌کنی اگر لای دستنوشته‌های مرموز دایی‌ات این نوشته را پیدا کنی؟

در زندگی هر آدمی گاهی پیش می‌آید که آدم‌های بزرگی سرِ راهش سبز ‌شوند. من خودم سرِ راه آدم‌های بزرگ سبز می‌شدم. یکی از این آدم‌های بزرگ «لئوناردو داوینچی» بود.

«مانی» و باقی بچه‌های فامیل این را لای دست‌نوشته‌های«دایی‌سامان» پیدا می‌کنند و پیش خودشان فکر می‌کنند دایی عجب آدم خیالبافی است! مگر می‌شود او سرِ راه داوینچی سبز شده باشد؟ بین دایی و داوینچی اقلاً چهارصد سال فاصله‌ی زمانی است! اما طبق ادعای دایی‌سامان، او و داوینچی با همدیگر کلی ماجرا داشته‌اند. آیا دایی سامان راستی راستی داوینچی را از نزدیک دیده و در خانه‌ی او زندگی کرده؟ بچه‌ها اولش مطمئن نیستند، تا این‌که با یک سرنخ به راز داوینچی و دایی سامان و سرنوشت ژوکوند پی می‌برند.

پشت جلد هرکدام از این کتاب‌ها نیز با توجه به نقاش مورد بحث معرفی‌های بامزه و کوتاهی را می‌خوانیم:

میکل‌آنژ چه حالی پیدا می‌کنی اگر توی یکی از دفترچه‌های مرموز دایی‌ات این نوشته را پیدا کنی؟

«میکل‌آنژ» همیشه به من می‌گفت آسان‌ترین راهِ رسیدن به آینده، فکر‌نکردن به آن است.

«مانی» با خواندن خاطرات دایی‌شوکه می‌شود، «دایی‌سامان» کجا و «میکل‌آنژ» کجا؟ اما داییتوی دفترچه نوشته: درست وقتی‌ میکل‌آنژدر حال نقاشی شاهکارِ خود، یعنی«داستان آفرینش»، بر سقف کلیسای «سیستین» است، با او آشنا می‌شود. دایی سامی کلکی سوار می‌کند و شاگرد میکل‌آنژ می‌شود. در این میان سر‌و‌کله‌ی کشیش‌ها و اسقف‌هاییپیدا می‌شود که دائم می‌خواهند برای سامی و میکل‌آنژ پاپوش درست کنند و پاپ ژولیوس را بر علیه آن‌ها بشورانند.

«مانی» و باقی بچه‌های فامیلبا کنجکاوی سفر پُرماجرای دایی را دنبال می‌کنند و دور از چشمِ مادربزرگ به خاطرات خصوصی برادرش سرک می‌کشند.

ونگوگ چه حالی پیدا می‌کنی اگر توی یکی از نامه‌های مرموز دایی‌ات این نوشته را پیدا کنی؟

هلند کشور قشنگیه! خصوصاً وقتی به‌‌ جای‌جای اون سفر می‌کنی. البته به‌شرطی که یه همپا مثل «وینسنت ونگوگِ» عزیز کنارت باشه.

مگر می‌شود دایی سامان هفتاد و پنج ساله در نوجوانی‌اش با وینسنت ونگوگِ قرنِ نوزدهم همپا شده باشد؟ باز هم فضولیِ «مانی» و باقیبچه‌ها گل کرده و سراغ وسایل خصوصی دایی رفته‌اند. البته این‌بار با اجازه‌ی خود مادربزرگ، نامه‌های قدیمی‌ای که داداش سامان در جوانی به او نوشته را برایش بازخوانی می‌کنند. بچه‌ها با خواندن این نامه‌ها،با دایی سامان همراه می‌شوند تا ببینند در زندگی وینسنت ونگوگ چه خبر بوده. به‌نظر شما تابلوی «سیب‌زمینی‌خورها»ی ونگوگ چه طعم و مزه‌ای دارد؟ آیا شایعاتی که درباره‌ی زندگی خصوصی ونگوگ ساخته‌اند، حقیقت دارد؟

پیکاسو چه حالی پیدا می‌کنی اگر توییکی از یادداشت‌های قدیمی و مرموز دایی‌ات این نوشته را پیدا کنی؟

نمی‌دانم امروز به تاریخ خودمان چندم است، اما به تاریخ پیکاسو می‌شود سیصد‌و‌بیست‌و‌پنج روز بعد از شروع جنگ‌های داخلی اسپانیا. روزها را با چوب‌خط توی دفترچه‌ای یادداشت کرده است.

آیا اصلاً همچین‌چیزی امکان دارد؟ اینکه داییِ آدم با نقاش معروفی مثل پیکاسو، همسنگر بوده باشد. اما «دایی‌سامان» در یادداشت‌هایش نموشته که چطور کنار پیکاسو با دشمن جنگیده! «مانی» و باقی بچه‌های فامیل باز هم رفته‌اند سراغ روزنامه‌های قدیمی و یاداشت‌های روزانه‌ی دایی سامان. در ادامه‌ی خاطرات دایی این‌طور می‌خوانند: دایی‌سامان همراه «پیکاسو»،«همینگوی» و چند نفر دیگر به سفری ماجراجویانه می‌روند و می‌زنند به دلِ حادثه و جنگ. تا این‌که یک اتفاق ناگوار حال همه را می‌گیرد. ولی پیکاسو نقاش تلخی‌هاست. او از دلِ هر ماجرایی می‌تواند یک شاهکار خلق کند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۶۳۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان

حفیظی رئیس کتابخانه‌های عمومی شهرستان اشکذر در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان  گفت: در هفته معلم دورهمی فرهنگی با همکاری موسسه اسفنجرد و شورای اسلامی در کتابخانه باقر العلوم (ع) عزآباد شهرستان اشکذر با حضور معلمان، کودکان و نوجوانان برگزار شد.

او بیان کرد: اعتلای جایگاه معلم در جامعه، ایجاد انگیزه در معلمین، گسترش و تعمیق مرجعیت و اثربخشی معلمان در مدارس، محلات و جامعه از جمله اهداف هفته معلم است.

حفیظی اظهار داشت: آشنایی معلمان با تکالیف خود و تبیین حقوق جامعه نسبت به معلمان از جمله دیگر اهداف هفته بزرگداشت مقام معلم است.

رئیس کتابخانه‌های عمومی شهرستان اشکذر گفت: برنامه‌ها و فعالیت‌های متنوع فرهنگی کتاب محور با محوریت هفته معلم و سالروز شهادت مرتضی مطهری در این کتابخانه برگزار شد.

او بیان کرد: معرفی کتاب‌های شهید مطهری همچنین قصه گویی، نقاشی و رنگ آمیزی برای کودکان نیز از دیگر برنامه‌ها در کتابخانه باقرالعلوم (ع) عزآباد بود و از فعالین حوزه کتاب و کتابخوانی نیز تقدیر شد.

حفیظی گفت: معلم همچون شمع می‌سوزد که روشنایی علم را گسترش دهد و کار معلمان بسیار ارزشمند است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند
  • فعالیت‌های کانون پرورش فکری همدان، در راستای ترویج فرهنگ حجاب
  • مراکز سیار کانون امسال توسعه می یابد
  • بیمه تکمیلی بازنشستگان با شاغلین همتراز می شود
  • کانون پرورشی با ۱۰۰۰ کتاب به نمایشگاه بین‌المللی کتاب رفت
  • ۹ سال انتظار برای تشکیل نهاد حامی کودکان کافی نیست؟/ پلیس اطفال و نوجوانان پشت چراغ سبز مجلس
  • منتخبان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان تجلیل می‌شوند
  • معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است
  • معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان
  • شاهکار نوشاد با شکست چینی معروف پینگ‌پنگ دنیا